top of page

Het Grote Baarsjesfestival 2023

Op 14 juni 2023 vond Het Grote Baarsjesfestival plaats op het Balboaplein. Het weer zat mee en er was een heleboel te doen. Van sport clinics tot een workshop knuffels maken van Kids Art Club, tot een groot voetbaltoernooi. Er was een springkussen, circusbende (met appeltjes voor de dorst), een klimmuur en de Meidenbus van The Mall stond er ook om onder andere nagels te lakken en hun andere werkzaamheden te laten zien.


De opening werd verzorgd door de Kinderwijkraad De Baarsjes, die daarbij ook hun nieuwe Vreedzame buurtmanifest hebben onthuld. Overigens hebben zij ervoor gezorgd dat er ook een Rap-workshop werd verzorgd door Indigo Spirits, want dat stond op hun wensenlijstje voor het festival. Omdat het zulk lekker weer werd, is er last-minute ook nog een heerlijke waterbaan geregeld, dus er was genoeg verkoeling voor al die sportievelingen die keihard streden voor het Baarsjes-bokaal met het voetbaltoernooi. Deze werd voor de tweede keer op rij gewonnen door Basisschool Joop Westerweel!


Er was eten en drinken, deels ook verzorgd door buurtbewoners en ook door De Tagerijn. Verder stonden er nog marktkramen met verschillende organisaties, waaronder OBA en BigBrothersBigSisters. Wat een mooie en fijne samenwerking weer (zie flyer). Volgend jaar zijn we er weer op hopelijk net zo’n zonnige dag, want dat zorgt er toch wel voor dat we met veel waren en dat de sfeer licht en vrolijk is. En dat is precies waarom dit festival georganiseerd wordt. Achter de schermen hopen we ook de rest van het jaar samen te werken aan een goede sfeer op het Balboaplein, want eerlijk is eerlijk: daar valt nog wel wat verbetering te boeken. Er zijn een paar mooie afspraken voor de buurt gemaakt door Kinderwijkraad De Baarsjes en hopelijk kunnen we daar de komende jaren steeds meer draagvlak voor vinden in de buurt!


Op naar nog meer samenwerking op het volgende Baarsjesfestival!


Hieronder volgt een foto-impressie van Het Grote Baarsjes festival 2023:
留言


bottom of page