top of page

Marjolein Moorman onthult wijkmanifest Kinderwijkraad Houthaven/Spaarndammerbuurt tijdens Keti Koti

Op vrijdag 30 juni organiseerte Kinderwijkraad Houthaven/Spaarndammerbuurt Keti Koti in het Houthavenpark. Tijdens dit evenement werd het door hen opgestelde Vreedzame wijkmanifest onthuld door wethouder Marjolein Moorman.Het is voor het eerst dat er een Vreedzame Kinderwijkraad (KWR) in Houthaven/Spaarndammerbuurt is opgericht. Kinderen uit de groepen 6 en 7 van De Spaarndammerhout en Onze Amsterdamse School zijn na gastlessen over de Vreedzame Wijk democratisch gekozen in de Kinderwijkraad. Deze kinderen hebben samen gewerkt aan het manifest, waarin afspraken zijn vastgelegd over hoe we met elkaar en de wijk omgaan. Kinderen, ouders, medewerkers in gebouw Houthaven en buurtbewoners konden hierover meestemmen. Dit manifest werd op vrijdag 30 juni onthuld, tijdens de Keti Koti-viering die de kinderen zelf organiseerden.


Tijdens Keti Koti konden kinderen worden geschminkt, was er een springkussen, werd er een voetbaltoernooi georganiseerd, was er gezellige muziek en waren er lekkere (Surinaamse) hapjes en drankjes.


Keti Koti Houthaven/Spaarndammerbuurt werd georganiseerd in samenwerking met Onze Amsterdamse School, Daltonschool De Spaarndammerhout, Combiwel voor Kinderen, WestBeweegt, Dock en vele ouders die kwamen helpen. Hartelijk dank allemaal voor de fijne samenwerking!


Hieronder volgt een foto-impressie van Keti Koti en de onthulling van het manifest:

Comments


bottom of page