top of page

Leerlingen uit Bos en Lommer met Terra Nova in Raadszaal

Dinsdag was het dan eindelijk zover! Terra Nova en Vreedzaam West zijn gezamenlijk opgetrokken om kinderen van De Zijderoute en de Tijl Uilenspiegelschool in Bos en Lommer samen in de Raadzaal te laten shinen met hun ideeën (ondersteund door prototypes). Deze mochten zij aan elkaar en aan de jury en ouders die kwamen kijken laten zien en "pitchen". Best wel spannend, maar wat hebben ze het goed gedaan! Iets om ongelooflijk trots op te zijn!Begeleid door het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij van initiatiefnemer Lisa Hu en haar collega Rosan Quattrocchi, zijn de leerlingen van groepen 7 (Tijl Uilenspiegelschool) en groep 7/8 (De Zijderoute) vrijf weken lang door hen klaar gestoomd om zo ver te komen. De juryleden: Hassan Knobbout (jongerenwerker DOCK), Margreet van der Vlies (Operatie Periscoop) en Margo van Ee (Democratisering Gemeente Amsterdam) waren echt onder de indruk van hun initiatieven! Zij gaan er dan ook samen met Vreedzaam West voor zorgen dat hun ideeën een vervolg krijgen.


Van een spel dat het gesprek over discriminatie op gang brengt, tot meer groen - waaronder ook bloemen - in de buurt, tot ondersteuning om voor dieren te kunnen zorgen. Er is een hoop om mee aan de slag te gaan en deze leerlingen te leren dat het belangrijk is om jouw stem te laten horen en dat je ook echt iets in gang kan brengen! Dit is dus slechts het begin. Maar wel een heel geslaagd begin.


Ook Ester Fabriek, onderdeel van het dagelijks bestuur van stadsdeel West, nam de tijd om naar de kinderen te luisteren en denkt ook graag mee met deze kanjers. Bedankt gemeente Amsterdam, voor het mede mogelijk maken van deze ochtend waar iedereen die er was geïnspireerd raakte en met een blij gevoel naar huis ging.


Bedankt leerlingen en docenten/directie van Tijl UIlenspiegelschool en De Zijderoute. Bedankt ouders, Terra Nova en juryleden. We houden jullie op de hoogte van de vorderingen voor het uitvoeren/vervolg geven aan deze geweldige ideeën.

44 views0 comments

Comments


bottom of page