top of page

Klusjesmiddag Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt

Updated: Nov 23, 2021Op dinsdag 21 september was het eindelijk zo ver: de klusjesmiddag! Vandaag voerden we de plannen van de Kinderwijkraad uit.


Na een korte binnenkomer kregen de kinderen allemaal een Vreedzaam West t-shirt en instructies over de klusjesmiddag. Welke klusjes gaan we vandaag doen en hoe gaat de middag verlopen? Daarna werd de groep in drieën gedeeld. Elke groep kreeg een klusje toebedeeld en alle kinderen kregen handschoenen, vuilniszakken en overige benodigdheden mee. En vervolgens gingen ze op pad naar hun klusjes.


Groep 1 werd begeleid door de moeder van Jaïro en ging een auto wassen op de De Wittenkade en aansluitend zwerfvuil in de buurt opruimen. De kinderen hebben wel 3 vuilniszakken vol zwerfafval van straat geraapt! Groep 2 werd begeleid door Anita van De Toverbal en de moeder van Alex en ging blaadjes en onkruid verwijderen uit een tuin op de De Wittenkade. Groep 3 ging onder begeleiding van Jorn (Dock) onkruid en mos uit de tuin van een oudere mevrouw op de Haarlemmerweg verwijderen. Alle kinderen hebben vreselijk hard gewerkt! De buurtbewoners waren erg blij met hun hulp.


Rond half 3 was iedereen weer terug bij Dock op het van Beuningenplein. Hier kregen de kinderen wat te drinken en iets lekkers en hebben we kort nagepraat over de klusjesmiddag. De kinderen vonden het erg leuk om te doen. Daarna kreeg iedereen een Vreedzaam West Dopper om ze te bedanken voor hun inzet en hebben we een groepsfoto gemaakt. De kinderen werden vervolgens weer teruggebraccht naar school.


De kinderen van de KWR komen nog één keer bij elkaar tijdens de Week van Vreedzaam Amsterdam om een certificaat in ontvangst te nemen: dinsdag 9 november 10:00-11:00 uur. We nemen dan ook afscheid van de kinderen die in groep 8 zitten. De kinderen uit groep 7 blijven ook het komende jaar in de Kinderwijkraad, mits ze dat zelf natuurlijk willen. In januari gaan we met nieuwe gastlessen in groep 6 beginnen, waarna er verkiezingen worden gehouden voor nieuwe KWR-leden. Hierover later meer.


Hieronder volgt een foto-impressie van de klusjesmiddag:41 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page