top of page

Kinderwijkraden op bezoek in raadzaal

Afgelopen 20 september waren de 3 kinderwijkraden van Amsterdam West op bezoek in de Raadzaal van het Stadsdeelkantoor. Hier gingen zij in gesprek met Ester Fabriek van het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel West en Stadsdeelcommissielid Wout Deterink (VVD). Een hele mooie en inspirerende traditie (mogen we inmiddels wel zeggen) voor zowel de leerlingen als voor de bestuurders.Hieronder volgt een verslag van Yasmina en Job (Westerparkschool) van Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt:


Vandaag gingen we met de leden van de Kinderwijkraad naar het Stadsdeelkantoor.

Toen we binnenkwamen stonden er hele lekkere hapjes en drinken en natuurlijk koffie voor juf Gonnie. We hadden een agenda en daar stond alles op wat we gingen doen.

Als binnenkomer gingen we een spel spelen; Sta op als.... Daarna gingen we een groepsfoto maken.

Vervolgens hebben we heel lang gesproken/overlegd met Ester Fabriek (PvdA) van het

dagelijks bestuur en Wout Deterink (VVD) commissielid. We zouden ook in gesprek gaan met de stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki (Groen Links), maar zij was helaas ziek.

Ester en Wout vroegen ons wat we fijn vonden aan het wonen in Stadsdeel West en wat er eventueel anders/ beter kan. Veel kinderen vinden het heel fijn om in West te wonen. Veel kinderen vinden de wegen zoals de Haarlemmerstraat gevaarlijk. Spannend om daar te fietsen met veel auto's die te hard rijden en Fatbikes. Veel kinderen vinden ook dat het al best groen is door het Westerpark, maar in de straten en rondom de scholen kan het groener.

We gingen ook spreken met de microfoon. We konden onze vragen stellen aan Ester en Wout. Maar ook aan de gebiedsmakelaars, zij waren ook aanwezig. Voor de Staatsliedenbuurt is dat Heleen Linthorst.

We voelden ons heel belangrijk. Als een president met een microfoon. Er werd goed naar ons geluisterd. Daarna hadden we al onze manifesten gepresenteerd. Het was echt heel leuk en gezellig.


Job en Yasmine uit groep 7


Foto-impressie:Comments


bottom of page