top of page

Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt maakt vlog over conflicten tijdens overblijf

Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt heeft een vlog gemaakt over conflicten tijdens overblijf. Ze hebben zelf een script geschreven, scenes bedacht en nagespeeld, props gemaakt en zelf gefilmd en geregisseerd.Het thema van de Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt van dit jaar is "we gaan op een vreedzame manier met elkaar om en lossen conflicten op". Toen we de kinderen vroegen waar ze vaak conflicten tegenkomen, waren ze het er eigenlijk allemaal over eens: tijdens overblijf. Om verschillende redenen.


De kinderen willen zich graag inzetten om overblijf vreedzamer te maken en bedachten hoe ze dat wilden doen. Ze kozen voor het maken van een vlog, waarin ze situaties van conflicten tijdens overblijf naspelen: dit gaat er fout. Ook hebben ze scenes gespeeld waarin ze laten zien hoe het volgens hen wel zou moeten. Op 14 juni namen ze de door hen zelf geschreven scenes op en op 28 juni was ze gingen ze samen hun eigengemaakte vlog bekijken, onder het genot van popcorn en limonade.


Na afloop kregen alle kinderen een Vreedezaam West t-shirt en een certificaat voor hun inzet tijdens de bijeenkomsten van de Kinderwijkraad.


De Kinderwijkraad Staatsliedenbuurt wordt georganiseerd en begeleid door de aanjager Vreedzaam Westerpark, in samenwerking met Dock, de Westerparkschool, De Bron en De Catamaran, Stadsdeel West en overige wijkpartners.
Comments


bottom of page