top of page

Gastlessen Vreedzame Wijk in de Staatsliedenbuurt

Updated: Mar 25, 2022In februari hebben alle groepen 6 van de scholen in de Staatsliedenbuurt gastlessen gekregen over de Vreedzame Wijk. Alle scholen in de buurt deden mee: de Westerparkschool (2 locaties), De Catarmaran en De Bron.


Tijdens de gastlessen leren de leerlingen van de groepen 6 over hun Vreedzame wijk. In welk stadsdeel bevindt de school zich eigenlijk en in welke wijk? Welke pleinen in de wijk zijn Vreedzaam? Wat is een manifest en wat staat er op het manifest van de Staatsliedenbuurt? En wat is het speerpunt van dit jaar? Allemaal onderwerpen die aan bod kwamen tijdens de gastles.


Na de gastlessen konden de kinderen die dat wilden zich opgeven voor de Kinderwijkraad. Er zijn verkiezingen gehouden in de klassen en 8 nieuwe kinderen zijn gekozen voor de Kinderwijkraad (KWR). De KWR komt zo'n 3 tot 4 keer bij elkaar en buigt zich over het speerpunt van dit jaar: "we verbeteren elkaar op een vreedzame manier en lossen conflicten op". We zijn erg benieuwd met welke oplossingen de kinderen komen om hun buurt Vreedzamer te maken!


In maart worden er ook gastlessen gegeven in de groepen 6 en 7 van deelnemende scholen in De Baarsjes. In De Baarsjes wordt een afzonderlijke Kinderwijkraad gevormd, die met één van de punten op hun manifest aan de slag gaan.


De gastlessen worden gegeven door de aanjagers Vreedzaam en eventuele wijkpartners. Doet jouw school nog niet mee maar heb je wel interesse? Neem dan contact op met de aanjager in jouw wijk.

Comments


bottom of page