top of page

De Week van Vreedzaam Amsterdam

Updated: Nov 23, 2021

In de week van 7-15 november vindt de eerste Week van Vreedzaam Amsterdam plaats: een week waarin aandacht uitgaat naar het samenleven in de Vreedzame Wijk. We willen samen laten zien welke mooie dingen onze kinderen in onze stad doen, doordat ze spelenderwijs leren over democratie en burgerschap.

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, wordt een aantal activiteiten verplaatst of aangepast.


Westerpark In het kader van de Week van Vreedzaam Amsterdam wordt er in Westerpark samengewerkt met Buurtlicht: gedichten en kunstwerken van kinderen worden geprojecteerd op het Van Beuningenplein in de Staatsliedenbuurt en op het gebouw van de Spaarndammerhoutschool in de Houthavens. Meedoen? Schrijf een gedicht of maak een tekening met het onderwerp "Wij hebben hart voor elkaar" en stuur een foto of scan naar mvandijk@dock.nl


De Baarsjes

In De Baarsjes komt de Kinderwijkraad bij elkaar en komt Buurtbakkie langs op het Witte de Withplein. Tevens is er een workshop podcast maken (10-14 jaar)! Op initiatief van buurtbewoner Bibi Scholten worden kinderen en ouderen d.m.v. deze workshop met elkaar in contact gebracht. Als echte radiomakers leren kinderen hoe ze andere mensen moeten interviewen. Aanmelden kan via Gracianie van The Mall of via Bibi (0653995062)


Oud-West

In Oud-West is er een ontwerpwedstrijd! Hart voor elkaar hebben in de wijk. Wat betekent dat voor jou? Wat voor idee krijg je daarbij? Ontwerp / teken / knutsel / fotografeer / dicht... Alles kan! Geef je kunstwerk vóór 8 decmeber af bij de speeltuin op het Cremerplein, waar het wordt opgehangen. In de tweede week van december wordt de winnar bekendgemaakt.


Bos en Lommer In Bos en Lommer zou er op zaterdag 7 november in aanloop naar de Week van Vreedzaam Amsterdam een spelletjesmiddag voor ouders en kinderen worden georganiseerd bij speeltuin De Gibraltar. Door de aangescherpte coronamaatregelen gaat deze middag helaas niet door.


Afsluiting

Ter afsluiting van de Week van Vreedzaam Amsterdam wordt er een online meet-up georganiseerd op vrijdag 13 november, met speciale gast Kinderombudsman Anne Martien van der Does.AGENDA


Zaterdag 7 november

  • Spelletjesmiddag voor ouders en kinderen (Speeltuin De Gibraltar, 14:00-16:00 uur) AFGELAST I.V.M. NIEUWE CORONAMAATREGELEN


Zondag 8 november

  • Projectie kunst & gedichten kinderen Staatsliedenbuurt (Van Beuningenplein, 18:00 - 20:00 uur)


Dinsdag 10 november

  • Bijeenkomst Kinderwijkraad (Joop Westerweelschool, 10:00-11:30)

  • Buurtbakkie (Witte de Withplein, 14:30 - 15:30 uur)


Donderdag 12 november

  • Prijsuitreiking ontwerpwedstrijd (Dock, Cremerplein 15:00-16:00 uur) VERPLAATST NAAR DECEMBER


Vrijdag 13 november

  • Projectie kunst en gedichten Houthavens (Spaarndammerhoutschool, 17:00 - 19:00 uur)

  • Vreedzaam Meet-up met speciale gast Kinderombudsman Anne Martien van der Does (Online op uitnodiging, 14:30-17:00 uur)


Zondag 15 november

  • Workshop podcast maken (The Mall, 10:00-15:30 uur) VERPLAATST NAAR 21 NOVEMBER

147 views0 comments
bottom of page