top of page

Zomerkinderraad De Baarsjes organiseert speurtocht voor BSONadat er in De Baarsjes verkiezingen waren gehouden voor de Kinderwijkraad, gingen door corona alle scholen opeens dicht en konden we niet meer verder… Maar gelukkig lukte het om vier van deze kinderen in de zomer samen te laten komen in de Zomerkinderraad!


Mohamed-Amin, Raihana, (Al Maes), Shahin (de Visserschool) en Lotus (Joop Westerweel) hebben zich drie dinsdagen lang ingezet om een leuke activiteit voor de kinderen in de wijk neer te zetten. Eerst dachten ze samen na over wat kinderen in hun wijk eigenlijk nodig hebben in deze zomer. Velen van hen konden namelijk door corona niet op vakantie.


Het werd uiteindelijk een speurtocht voor de jongere kinderen van twee BSO's van Akros kinderopvang. Het thema was boerderijdieren en de speurtocht kwam uit bij de kinderboerderij in het Rembrandtpark, waar de kinderen nog allerlei vragen moesten beantwoorden.


De kinderen hebben alles met elkaar overlegd, bedacht, georganiseerd én uitgevoerd, zoals in een echt democratisch proces! Heel goed gedaan!
7 views0 comments

Comments


bottom of page