top of page

Keti Koti: 150 jaar vrijheid

Op zaterdag 1 juli was het precies 150 jaar geleden dat Nederland - als een van de laatste landen - de slavernij echt afschafte. Dat werd gevierd, maar we herdachten ook de miljoenen mensen die slachtoffer zijn geworden van de Nederlandse slavenhandel. De koning maakte excuses en vroeg om vergiffenis. Een bijzonder moment. En ook vanuit Vreedzaam West hebben wij stilgestaan bij deze bijzondere dag.Wij zijn zeer dankbaar voor de mooie samenwerking die we hebben met Kenneth Renfrum van Stichting KinderHerdenking & SlavernijEducatie, die op 30 juni weer een prachtige kinderherdenking neerzette op het Surinameplein, bij De Levensboom, het Monument van Besef. Onder de aanwezigen waren ook Burgemeester Femke Halsema, Stadsdeelvoorzitter Fenna Ulichki, Wethouder Zita Pels, de kinderraad en kinderburgermeester en verschillende basisscholen uit de buurt.


Kenneth Renfrum heeft in aanloop naar Keti Koti op vele basisscholen een bezoek gebracht om zijn verhaal over onze gedeelde geschiedenis over te brengen en zo een generatie te helpen het besef te doen groeien. Het was mooi om te zien hoe veel aanwezige kinderen blij waren hem te zien en naar hem toe kwamen om gedag te zeggen en een lolletje te trappen.

Keti Koti wordt gelukkig steeds meer gevierd en vanuit Vreedzaam West werken we graag mee aan het vergroten van het besef (om het zo maar eens te noemen). Ook volgend jaar verwachten we weer meer vieringen en we dragen graag bij aan de kennisoverdracht over het slavernijverleden door middel van onze samenwerking met Kenneth. Tot volgend jaar!

Meer informatie over de gastlessen? Check: www.kinderherdenking-slavernijeducatie.nl, of neem contact op met 1 van de aanjagers!

Comentários


bottom of page